Ekonomi

Zayıf Rehberlik ve 3. Çeyrek Gelir Kaybı Nedeniyle Align Technology Hisseleri %5 Düştü

TEMPE, Ariz. – Align Technology, Inc. (NASDAQ:ALGN) karışık üçüncü çeyrek sonuçları açıkladı ve hayal kırıklığı yaratan bir rehberlik sundu, bu da Çarşamba günü mesai sonrası işlemlerde hisselerin %5 düşmesine neden oldu.

Şeffaf diş plağı üreticisi, analistlerin 2,31 dolar tahminini aşarak hisse başına 2,35 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı. Ancak, 977,9 milyon dolar olan gelir, 989,59 milyon dolarlık beklentinin altında kaldı.

Align, dördüncü çeyrek için 995 milyon dolar ile 1,015 milyar dolar arasında gelir öngördü, bu da 1,02 milyar dolarlık konsensüs tahminin altında kaldı. Zayıf görünüm, üçüncü çeyrekteki kazanç başarısını gölgede bıraktı.

Align Technology Başkanı ve CEO’su Joe Hogan, “Genel olarak, 3Ç’24 sonuçları karışıktı ve Sistem ve Services gelirlerinde güçlü yıllık büyümeyi, ayrıca Asya Pasifik, EMEA ve Latin Amerika bölgelerinde iyi Clear Aligner hacmini yansıtıyor, ancak bunlar kısmen ABD’deki düşüşlerle dengelendi,” dedi.

Hogan, doktor müşteriler tarafından bildirilen benzer eğilimlere atıfta bulunarak, ABD’deki temel diş pazarının yavaş kaldığını belirtti. Clear Aligner hacmi yıllık bazda %2,5 artarak 617.200 vakaya ulaşırken, Clear Aligner geliri %1 düşüşle 786,8 milyon dolar oldu.

Şirketin Imaging Systems ve CAD/CAM Services segmenti, 3Ç’de yıllık bazda %15,6 gelir artışıyla 191 milyon dolara ulaştı.

Align ayrıca, küresel çapta belirli pozisyonları ortadan kaldıracak veya transfer edecek bir yeniden yapılandırma planı açıkladı. Bunun sonucunda şirket, kıdem tazminatı maliyetleriyle ilgili olarak 4Ç’de yaklaşık 30 milyon dolar yeniden yapılandırma gideri beklediğini belirtti.

Gelir kaybı ve zayıf rehberliğe rağmen, Align’ın 3Ç GAAP dışı faaliyet marjı %22,1 ile beklenenden daha iyi geldi ve geçen yılki %21,8’lik orana göre iyileşme gösterdi.

Şirket, 2024’ün 4. çeyreğinden itibaren 275 milyon dolara kadar kendi adi hisselerini geri almayı planlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu