Haber

Erdoğan: Küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7 bin 200’e indiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada, “Buraya gelemeyen eşimizin, dostumuzun, komşumuzun kapısını çalacağız. Selamlarımı sunacağız ve Türk Asrı için çalmaya talip olduğumuzu söyleyeceğiz, bu ise kalbinizi yerinden oynayacaktır.” küskünlük, kızgınlık, küskünlük var, 2002’den bu yana sandıktan önceki işi nasıl bitirdiysek, 14 Mayıs’ta da aynısını yapacağız.’ dedi.

Erdoğan, küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7 bin 200 güne indirdiklerini açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“6 Şubat depremlerini ve artçılarını yakından hisseden Kayseri’ye hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri depremzedelerin en çok göç ettiği illerin başında geliyor. Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Kayseri 50 bin depremzedeyi ağırladı. Kayseri abla Başkent Maraş’ın Kahramanmaraş ilinde 50 bin insanımızı toprağa vermemize rağmen yaralarımızı sarıyoruz Yıkılacak binaların enkazını kaldırdık Şake evlerinin yapımına başladık 837 bin 500 çadır kurduk ve 100 bin konteyner Temeli atılan ev ve köy evi sayısında 58 bin 630’a ulaştık.

MEYDANA REKOR KIRDI Sn. BAY. KEMAL, KAYSERİ NE DİYOR?: Havaalanından buraya gelene kadar; resmi rakam şu anda bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada. Kemal Bey Kayseri ne diyor? 14 Mayıs’ta onlara bu cevabı mı vereceğiz? Buna hazır mıyız? Tanrı seni korusun. Gösteri ve taciz için deprem bölgesine gidenler maalesef arkalarını dönseler de biz depremin izlerini tamamen silene kadar sahada olmaya devam edeceğiz. Depremzedelerimizin gönülleri rahat etsin. Allah’ın izniyle onları asla yalnız bırakmayacağız. 14 Mayıs’ta onlara bu cevabı mı vereceğiz? Buna hazır mıyız? Tanrı seni korusun. Gösteri ve taciz için deprem bölgesine gidenler maalesef arkalarını dönseler de biz depremin izlerini tamamen silene kadar sahada olmaya devam edeceğiz. Depremzedelerimizin gönülleri rahat etsin. Allah’ın izniyle onları asla yalnız bırakmayacağız.

2002’DEN BERİ TÜM MÜCADELELERİ BİRLİKTE VERİYORUZ: Kumaşımız milletimizin kumaşıdır. Milletimiz hamurumuzu karıştırdı. Bizim sevgimiz milletimizin sevgisidir. Seyrani ne diyor? Aşkın ipiyle dikilen ilmek kıyamete kadar yırtılmaz. İşte Kayseri ve biz o kopmaz aşkın ipiyle birbirimize bağlıyız. Biz sadece Kayseri’ye yol arkadaşı değiliz, sizinle mutlu arkadaşız. 2002 yılından bu yana tüm mücadeleleri birlikte verdik. Zorlukları birlikte aştık. Vesayet girişimlerine hep birlikte direndik. Terör örgütlerinin saldırılarını hep birlikte püskürttük. 15 Temmuz’da milli iradeyi hep birlikte savunduk. Türkiye’ye son 20 yılda, 80 yıldan fazla birlikte hizmet ettik. Ülkemizin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarını birlikte yaptık. Birçok mükemmel eseri ve daha önce hayal bile edilemeyen nice projeyi bir araya getirdik.

MERKEZ BANKASI REZERVİMİZ 115 MİLYAR DOLARA ÇIKTI: Bugün milli geliri yaklaşık 1 trilyon doları bulan bir Türkiye varsa, yılda 36 milyar dolar yerine 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, tarımsal gayri safi hasılası 407 milyar lirayı aşan bir Türkiye varsa, hatırlayın Merkez ne yapıyor? Banka rezervleri 27.5 milyar dolardı. Şu anda 115 milyar dolara ulaştık. IMF’ye ne kadar borcumuz olduğunu hatırlayın, 23.5 milyar dolar. Şimdi burada bir şey söyleyeceğim, Davos’tayız bebeğim o zaman bakanım. IMF başkanıyla konuşuyoruz. IMF lideri bizi siyasi olarak yöneteceklerini söylüyor. Alacaklarını tahsil ediyor musun dedim. Var ama ben Türkiye’nin başbakanıyım, sen değilsin. Türkiye siyasetine yön veriyorum. Elbette bebeğiniz kızarır ve onu şımartır. Bu tür şeylere alışık değiller. 2013’te neler yaptık? 2013’te IMF’yi bir daha Türkiye’ye gelmemesi için gönderdik. CHP’nin sözcüsü aynı zamanda Merkez Bankası’nda ara görev adamıdır. Birlikte otellerin lobilerinde IMF ile görüştüler. Ne, IMF’den borç para almak zorunda kaldık. Hadi, buna ihtiyacımız yok. 2013’ten beri bir kuruş alamadık, ne oldu, ne kaybettik? Onunla birlikte 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervimiz prestijiyle şimdi 115 milyar dolara yükseldi. Benim başbakanlığım döneminde 135 milyar dolar gibi orta bir seviyeye gelmiştik. Bu sayıları tekrar yakalayacağız. 32 milyon istihdamı sonuna kadar getiren, yılda 52,5 milyon turist ağırlayan, turizm geliri her geçen yıl artan bir Türkiye varsa, bu kargaşaya rağmen emeklisini, personelini, memurunu enflasyon karşısında ezmeyen bir Türkiye varsa. , bunu sizlerle sırt sırta vererek başardık.

14 MAYIS’TA AYNISINI YAPACAĞIZ: Bildiğiniz gibi 27 Nisan’da yurt dışında oy verme işlemi başladı ve 9 Mayıs’a kadar devam ediyor. Yurt dışında çok ciddi Kayserili kardeşlerim var. Sandıklar kapanmadan onlara ulaşmalıyız. Bu kritik dönemde vatanlarına sahip çıkmalarını isteyeceğiz. Cumhurbaşkanlığında kendimize, Meclis’te Cumhur İttifakı’na takviye talep edeceğiz. Bu sorunu çözdükten sonra 14 Mayıs’a kadar Kayseri’de çalışacağız. Buraya gelemeyen eşimizin, dostumuzun, komşumuzun kapısını çalarız. Selam dileyeceğiz, Türk Asrı için çalmaya talip olduğumuzu söyleyeceğiz ki bu, içinde küskünlük, kırgınlık, küskünlük varsa yüreğinizi alır. 2002’den bu yana sandık önündeki çalışmaları nasıl tamamladıysak, 14 Mayıs’ta da aynısını yapacağız. Kardeşlik yeminimizi tekrar tasdik edelim, olur mu? Kayseri 14 Mayıs’ta durmak yok devam mı diyoruz? 14 Mayıs’ta da doğru adımlarla devam edelim mi dedik? 14 Mayıs Türk Asrı için mi şimdi söylüyoruz? Bunun için 14 Mayıs’a kadar kapı kapı mı dolaşacağız? Her zaman bir sözüm vardır, kale içeriden fethedilir. Peki kaleyi içeriden fethedecek olanlar kimler hanımlar? Sana inanıyorum. 14 Mayıs’ta bu dağdaki bu PKK’lı HDP’lilere gereken cevabı veriyor muyuz? 14 Mayıs Demokrasi Bayramımız şimdiden hayırlı olsun.

AİLE VE GENÇ BANKASI KURACAĞIZ: Karadeniz doğalgazını milletimizin evine getirdik. Benzin bu ay bedava. 25 metreküp doğalgazı bir yıl süreyle bedelsiz kullanacak. Etrafımızdan gaz ve petrol fışkırırken biz ondan mahrum kaldık. Dış ülkelere fatura olarak 100 milyar dolar ödedik. Şimdi bu para milletimizin cebinde kalacak. Bu parayla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Belli bir gelir ayıracağız. Sapkın akımlara karşı aile kurumunu güçlendireceğiz. Kadınlarımızı kendi gelirlerini kazansınlar diye emekli edeceğiz. Kendi işini kurmadan önce evlilik adımlarında hibe ve kredi ile gençlerimizin yanında olacağız. Gabar’dan da güzel bir haber aldık. 100 bin varil üretim kapasiteli petrol rezervi bulduk. Karadeniz’deki doğal gazımızın kalitesi çok iyi. Gabar’daki yağımız pekmez kıvamında. Ülkemizin ihtiyacının onda birini karşılayacak kaynağa sahibiz.

PRİM ÖDEMESİNİ 7200 GÜNE İNDİRİYORUZ: Buradan kuaförler, manavlar, bakkallar, tesisatçılar, pazarcılar gibi küçük esnaflarımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek 7.200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde ilk yapacağımız işlerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon küçük esnaf faydalanacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı işler dilerim. Sadece ürün ve hizmet politikası yapmıyoruz. Ülkemize kazandıracak daha çok eserimiz, milletimize verecek daha çok müjdemiz var.

ŞİMDİYE KADAR SÖYLEDİĞİNİZ SÖZLERDEN HANGİSİNİ TUTMUŞSUNUZ?: 21 yıllık karnemizi gösterdik. 5 yıllık hedeflerimizi de anlattık. Adı bu kadar yalancı bir çoban olan Kemal Bey’in size sözü gibi değil bizim sözümüz. O ne söylüyor? Size söz veriyorum. Şimdiye kadar hangi sözünü tuttun? İşçiler işten çıkarılmayacak dediniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kapıya astınız. İzmir’de belediyenin kapısına kadar personel koyuyorsunuz. Ankara’da kapıya koyarsın. Hangi sözün, hakikat diye bir şeyin var mı? Dürüstlük diye bir şey var mı? Senin hayatın saçmalık. Şimdi yine böbürlenme üstüne böbürlenme. Kayserili kardeşim yutar zanneder. Yutuyor mu? Bir söz verdiğimizde onu unutmaz, onun peşine düşer, onu hayata geçirir, sonra da millete hesap veririz. 21 yıldır yaptıklarımız 5 yılda yapacaklarımızın teminatıdır. Diğer sözlerimizi de tuttuğumuz gibi inşallah sizlerin desteği ve dualarıyla hayata geçireceğiz.

SGK İLE BÜYÜK YETİŞTİREN KİŞİ: Bize karşı olan koalisyonun böyle bir kaygısı, vizyonu yok. Millete vaad diye sıraladıkları şeylere bile inanmıyorlar. Sadece belediyelerindeki işçilerin maaşlarını taksitle ödüyorlar. Bunu emekliye vereceğim bunu da memura vereceğim diyor. Bakın bu çok önemli, hala süt kokan torununu SGK’lı yapan biri, utanmadan millete hak, hukuk, adalet dersi veriyor. Şuna bak. Süt kokan torununu sigorta ettirir. DSÖ? Bay Kemal. Bize ve ailemize attığı iftiraların haddi hesabı yok. Sonra ahlaktan, dürüstlükten, erdemden ve hakkı yememekten bahsediyor. Şimdiye kadar istikrarlı olan tek bahis bu. Meydanlarda verdiği sözlerin hiçbirini tutmamak.

AK PARTİ MAHALLESİNE LGBTİLER GİTMEYECEK: Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, LGBT savunucularının, millet inancına Ortaçağ’ın karanlığı diyenlerin, pisliklerin, manda ve himaye heveslilerinin yuvasına dönüştürdü. CHP LGBT’dir. İyi Parti LGBT’dir. HDP, LGBT’dir. Diğerlerinden çelişkili bir şey duydunuz mu? Onlar da LGBT’dir. Ancak LGBT’ler AK Parti’nin ilçesine giremiyor. MHP’nin ilçesine gidemez. Cumhur İttifakı mahallesine gidemez. Çünkü biz ailenin kutsallığına inanıyoruz. Aile bizim için kutsaldır. Güçlü bir ailen varsa, güçlü bir ulusun olur. Güçlü bir aile yoksa, çürümüş bir ulusla karşı karşıya kalırsınız. Kayseri’ye geldiklerinde ne yapıyorlar? Milliyetçi bir maske takıyor, Van ve Ağrı’ya gittiğinde bölücü örgütün uzantılarıyla miting düzenliyor. Burada bayrak vatan edebiyatı yapıyor. Başka yerlere gittiğinde Selo’ya özgürlük diyor.” (HABER MERKEZİ)

iyidere-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu